TOY DOLLS TIL KANALKROCK AUGUST 2018

 

Kultheltene Toy Dolls klare for Kanalrock: – Dette bør du virkelig glede seg til

 Kanalrock i Horten har sikret seg Toy Dolls – pønkens store showmenn, humorister og raringer – til 2018-festivalen.
 
– I 2018 er det 35 år siden de utga debutalbumet «Dig That Groove Baby», som i dag er regnet som en klassiker i pønkhistorien. Det mener vi er et passende bakteppe for å invitere Toy Dolls tilbake til Norges pønkhovedstad!
 
Det forteller festivalsjef for Kanalrock, Alexander Svanberg om deres siste headliner-booking.
 
Kulthelter
 
Toy Dolls fra Sunderland startet opp i 1979 – og fikk raskt fotfeste som et liveband å regne med. Etter å ha turnert som oppvarmingsband for Angelic Upstarts fikk bandet nasjonal oppmerksomhet. Det skulle ikke vare lenge før verden åpnet seg for dem.
 
-I dag nyter Toy Dolls tilværelsen som kulthelter. Få har en så sterk og lojal fanbase verden over. Uten sammenligning for øvrig er bandet nærmest som pønkens Kiss å regne. Jeg må virkelig påpeke at det er uten sammenligning for øvrig, forteller Svanberg.
 
I likhet med Gene Simmons og kompani er også Toy Dolls uniformert med umiddelbart gjenkjennelighet.
 
– Varemerket er fargerike solbriller, skoleuniform og altfor kort slips. Noe av essensen i pønkrock og metall er å framstå som selvsikker – klart språk og bastante meninger – men Toy Dolls er svært komfortable med å spille rollen som raringen, outsideren. Det forklarer kanskje noe av den brede appellen deres – langt utenfor pønkescenen, skriver Svanberg i en melding til lokalavisa. 
 
Hardtarbeidende
 
At frontmann Michael «Olga» Algar gjennom nettet kommuniserer direkte med fansen, gjør nok Toy Dolls ytterligere til et band som framstår folkelig. Han gir blant annet gitarleksjoner og har en månedlig spørrespalte på nettsiden deres.
 
– Olga er antakelig pønkens mest hardtarbeidende mann, og er virkelig sitt ansvar bevisst på å gi publikum full pakke, alltid. Etter nesten førti år i tjeneste framstår han fortsatt som evigung og mer energi enn de aller fleste av oss. Det er virkelig beundringsverdig.
 
Foruten å være en svært habil gitarist også streng kapellmester som ikke skal ha noe slinger i valsen.
 
– En konsert med Toy Dolls er pønk-perfeksjonisme på aller, aller høyeste plan. Det et lett å si at man bør glede seg til konsert, men dette bør du virkelig glede seg til.
 
Variert program
 
Kanalrock 2018 holdes som vanlig på Bueskytterbanen i Horten første helgen i august.
 
– Vi har til nå, foruten headlinere, sluppet tre, gode Norske band; Sibiir, Blomst og Laarhöne. Førstnevnte er et beinhardt møte mellom klassisk hardcore, nyere black metal og åttitalls-thrash. Her er det både skrik og ull!
 
Laarhöne og Blomst har skate-pønk og gladrefrenger på repertoaret. Sistnevnte har et solid rykte som et drivende godt liveband.
– Vi har lovet konsert med blåserrekke, det må jo bli stemning! Antall band på Kanalrock 2018 skal til slutt ende på rundt 15. Det er med andre ord mer i vente fra den kanten, sier Svanberg.
 
– Vi ønsker å være så varierte som mulig, innenfor rammene som en nisjefestival setter. Det kommer mye spennende framover!
 

 

ODAL ROCKFESTIVAL 2018

 

Odal Rockefestival 2018
28. jun., 17:00 — 1. jul., 02:00
Odal Rockeklubb, Gamleveien 70, 2134 AUSTVATN
Odal Rockefestival 29 &30. juni 2018. En koselig og intim Rockefestival med det beste du kan få av rock denne sommeren! All info finner du på www.odalrockefestival.no og www.nord-odal.com
Bekreftede band: BACKSTREET GIRLS COCKNEY REJECTS (UK) THE SEX PISSED DOLLS (UK) VIKING TUDOR & THE TENPOLETTES (ED TUDOR POLE) (UK) THE CARBURETORS THE NOVATONES (UK) HARD LUCK STREET SUICIDE BOMBERS RONNY PØBEL THE ENTREPRENEURS (DK) THE ÅSMUNDS SUGAR LOUISE BLITZKRIEG BOPPERS FERRIS WHEEL (HVITERUSSLAND) WILDNITE JOHN BULL GANG (S) THE BOOGIETRAPS

KANALROCK 2018

Kontakt oss

Svindel Records Diy

svindelrec@gmail.com FRAKT/PORTO
Alle produkter er priset uten frakt, pris for sending er postens satser, fraktfritt ved kjøp over 1200,-. Alle produkter er lagervarer, normal leveringstid 1-7 virkedager. Sendinger til utlandet ta kontakt. Shipping outside of Norway contact us at svindelrecords@gmail.com

Henting av pakker i Halden området avtales, kostnadsfritt

SVINDEL MUSIC
soundcloud.com/svindelrecords